Lifeline

Uit EurosWiki
Versie door Wvanagen (overleg | bijdragen) op 20 jan 2016 om 14:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een lifeline is een lijn die bevestigd kan worden aan de hiervoor bestemde lus of ring van een reddingsvest. Deze kan vervolgens aan de looplijn, zeerailing of ander s...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Een lifeline is een lijn die bevestigd kan worden aan de hiervoor bestemde lus of ring van een reddingsvest. Deze kan vervolgens aan de looplijn, zeerailing of ander stevig punt op de boot bevestigd worden. De lijn dient ervoor een bemanningslid op/bij de boot te houden in het geval dat het desbetreffende bemanningslid door een manoeuvre of onverwachte beweging overboord dreigt te gaan.

Indien een bemanningslid overboord is gegaan maar door middel van de lifeline wel bij de boot gehouden wordt is het zaak zo snel mogelijk snelheid te verminderen to minder dan 2 knopen, anders is de kans op verdrinking alsnog erg groot.

Lifelines dienen in ieder geval op zee gedragen te worden, daarnaast is de keuze aan de schipper of lifelines nodig zijn. Een bemanningslid heeft natuurlijk altijd zelf de keuze om een lifeline te dragen.