Kingsen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(Kingsen!)
Regel 1: Regel 1:
Drankspel wat met behulp van een pak kaarten gespeeld wordt. Alle kaarten worden op de kop over de tafel verspreid. Om beurten draaien de spelers een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een [[adje]] zal moeten drinken. Het spel eindigd na het omdraaien van de laatste koning, waaraan het spel zijn naam dankt. De kaarten hebben de volgende opdrachten aan zich verbonden.
+
Drankspel wat met behulp van een pak kaarten gespeeld wordt. Alle kaarten worden op de kop over de tafel verspreid. Om beurten draaien de spelers een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een [[adje]] zal moeten drinken. Het spel eindigd na het omdraaien van de laatste koning, waaraan het spel zijn naam dankt (meestal een vies gemixt shotje). De kaarten hebben de volgende opdrachten aan zich verbonden.
  
* Aas    - De spelrichting draait om.
 
  
* 2      - Duimpje. De kaart wordt dicht voor de speler gelegd, die hem op een moment van eigen keuze weer omdraait. Daarbij legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet drinken.
 
  
* 3      - Houding. De kaart wordt dicht voor de speler gelegd, die hem op een moment van eigen keuze weer omdraait. Daarbij neemt hij stilletjes een bepaalde houding aan. Degene die als laatste net zoals hem die houding aanneemt, moet drinken.
+
* Aas    - Een drinkregel. Een specifieke handeling die bij iedere keer bij het nemen van een adje uitgevoerd dient te worden (kan ook algemeen tijdens het hele spel gebruikt worden). Niet gedaan of er niet aan gehouden, opnieuw adje.
 +
 
 +
* 2      - Two for you, adje uitdelen.
 +
 
 +
* 3      - Three for me, zelf adje.
  
* 4      - Rijtje. Op volgorde van spelen wordt er een woord uit een vastgestelde categorie genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
+
* 4      - Buurman rechts adje. ( vie''r'', ''r'' van rechts)
  
* 5      - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.  
+
* 5      - Buurman links adje.
  
* 6      - Rechter buurman drinkt.
+
* 6      - Thumpmaster. De kaart wordt open voor de speler gelegd, op een willekeurig moment legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet drinken. Dit mag oneindig gedaan worden als iemand thumpmaster is. Zodra er opnieuw een 6 gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe thumpmaster.
  
 
* 7      - [[Juffen]]
 
* 7      - [[Juffen]]
  
* 8      - Linker buurman drinkt.
+
* 8      - Piskaart (maakt het leuker door er 2 eruit te halen).
 +
 
 +
* 9      - Wijzen. 3,2,1... iedereen wijst tegelijk naar een persoon, diegene met de meeste stemmen --> adje
 +
 
 +
* 10    - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
 +
 
 +
* Boer  - Waterfall. Persoon die deze trekt begint aan zijn biertje (die bepaalt ook wanneer er gestopt wordt)
 +
zijn buurman met de klok mee begint dan ook, zijn buurman ook weer enz. Het stoppen bepaalt de starter, zijn buurman met de klok mee stopt dan ook, zijn buurman ook weer enz. enz. Totdat de laatste stopt. Beurt is dan over. Let goed op valsspelers!
 +
 
 +
* Vrouw  - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoord moet drinken. Zodra er opnieuw een Q gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.
 +
 
 +
* Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. (of de kill is bij voorbaat al bekend). Bij het omdraaien van de 4e en laatste koning moet de speler het verzamelglas killen, waarna het spel eindigd.
 +
 
 +
 
  
* 9      - [[Mexen]]
+
Regels tijdens het spel:
  
* 10    - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoord moet drinken. Zodra er opnieuw een 10 gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.
+
* Iedereen is jury.
  
* Boer  - De speler mag een nieuwe regel verzinnen die gedurende de rest van het spel blijft gelden.
+
* Niemand mag naar de wc tijdens het spel (tenzij diegene een piskaart heeft).
 +
 
 +
* Een eventueele regel is na elk adje, het leeggedronken boven zijn hoofd te houden op zo te laten zie dat hij daadwerkelijk op is (voorkomt valspelers en is erg vermakend.)
  
* Vrouw  - Iedereen staat op, houdt de rechter hand op het hart, groet met de linker en roept: "Hail to the queen, hoezéé hoezéé hoezéé'. De laatste drinkt.
 
  
* Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. Bij het omdraaien van de laatste koning moet de speler het verzamelglas leegdrinken, waarna het spel eindigd.
 
  
 
Soms worden ook andere regels gebruikt:
 
Soms worden ook andere regels gebruikt:
  
* Aas    - Een drinkregel. Net zoals bij de boer, alleen dan een specifieke handeling die bij iedere keer bij het nemen van een adje uitgevoerd dient te worden.
+
* Aas    - De spelrichting draait om.
* Aas    - Ook wel een zogeheten "plaskaart" pas als je een aas hebt mag je naar de wc.
 
  
* 9      - De groep verzint een opdracht, indien niet of niet correct uitgevoerd door de speler volgt een adje.
+
* 9      - [[Mexen]] verliezer drinkt dan natuurlijk.
  
  
  
 
[[Categorie:Drankspellen]]
 
[[Categorie:Drankspellen]]

Versie van 19 mei 2009 20:04

Drankspel wat met behulp van een pak kaarten gespeeld wordt. Alle kaarten worden op de kop over de tafel verspreid. Om beurten draaien de spelers een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een adje zal moeten drinken. Het spel eindigd na het omdraaien van de laatste koning, waaraan het spel zijn naam dankt (meestal een vies gemixt shotje). De kaarten hebben de volgende opdrachten aan zich verbonden.


 • Aas - Een drinkregel. Een specifieke handeling die bij iedere keer bij het nemen van een adje uitgevoerd dient te worden (kan ook algemeen tijdens het hele spel gebruikt worden). Niet gedaan of er niet aan gehouden, opnieuw adje.
 • 2 - Two for you, adje uitdelen.
 • 3 - Three for me, zelf adje.
 • 4 - Buurman rechts adje. ( vier, r van rechts)
 • 5 - Buurman links adje.
 • 6 - Thumpmaster. De kaart wordt open voor de speler gelegd, op een willekeurig moment legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet drinken. Dit mag oneindig gedaan worden als iemand thumpmaster is. Zodra er opnieuw een 6 gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe thumpmaster.
 • 8 - Piskaart (maakt het leuker door er 2 eruit te halen).
 • 9 - Wijzen. 3,2,1... iedereen wijst tegelijk naar een persoon, diegene met de meeste stemmen --> adje
 • 10 - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
 • Boer - Waterfall. Persoon die deze trekt begint aan zijn biertje (die bepaalt ook wanneer er gestopt wordt)

zijn buurman met de klok mee begint dan ook, zijn buurman ook weer enz. Het stoppen bepaalt de starter, zijn buurman met de klok mee stopt dan ook, zijn buurman ook weer enz. enz. Totdat de laatste stopt. Beurt is dan over. Let goed op valsspelers!

 • Vrouw - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoord moet drinken. Zodra er opnieuw een Q gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.
 • Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. (of de kill is bij voorbaat al bekend). Bij het omdraaien van de 4e en laatste koning moet de speler het verzamelglas killen, waarna het spel eindigd.


Regels tijdens het spel:

 • Iedereen is jury.
 • Niemand mag naar de wc tijdens het spel (tenzij diegene een piskaart heeft).
 • Een eventueele regel is na elk adje, het leeggedronken boven zijn hoofd te houden op zo te laten zie dat hij daadwerkelijk op is (voorkomt valspelers en is erg vermakend.)


Soms worden ook andere regels gebruikt:

 • Aas - De spelrichting draait om.
 • 9 - Mexen verliezer drinkt dan natuurlijk.