Kingsen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(+cat)
 
(25 tussenliggende versies door 6 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Drankspel wat met behulp van een pak kaarten gespeeld wordt. Alle kaarten worden op de kop over de tafel verspreid. Om beurten draaien de spelers een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een [[adje]] zal moeten drinken. Het spel eindigd na het omdraaien van de laatste koning, waaraan het spel zijn naam dankt. De kaarten hebben de volgende opdrachten aan zich verbonden.
+
Drankspel dat met behulp van een pak kaarten, de benodigde alcohol en 4 tot 10 spelers gespeeld wordt. Een spel dat vooral onder jongeren populair is.
 +
Alle kaarten worden op de kop over de tafel in een cirkel verspreid, met een longdrink/shotglaasje in het midden. Met de klok mee, draaien de spelers om de beurten een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een adje zal moeten drinken. Elke kaart heeft een verschillende opdracht. Het spel eindigt na het omdraaien van de laatste koning (waaraan het spel zijn naam dankt) waarna de speler het gemixte drankje in het midden moet killen.
  
* Aas   - De spelrichting draait om.
+
== Drinkopdrachten ( Vele varianten zijn mogelijk ) ==
 +
* Aas - Drinkregel. Een specifieke handeling die bij iedere keer bij het nemen van een adje uitgevoerd dient te worden (kan ook algemeen tijdens het hele spel gebruikt worden). Niet gedaan of er niet aan gehouden, opnieuw adje.  
  
* 2     - Duimpje. De kaart wordt dicht voor de speler gelegd, die hem op een moment van eigen keuze weer omdraait. Daarbij legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet kanker krijgen.
+
* 2 - Two for you, 1 adje uitdelen.  
  
* 3     - Houding. De kaart wordt dicht voor de speler gelegd, die hem op een moment van eigen keuze weer omdraait. Daarbij neemt hij stilletjes een bepaalde houding aan. Degene die als laatste net zoals hem die houding aanneemt, kanker krijgen.
+
* 3 - Three for me, zelf 1 adje.  
  
* 4     - Rijtje. Op volgorde van spelen wordt er een woord uit een vastgestelde categorie genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
+
* 4 - Buurman rechts 1 adje.  
  
* 5     - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.  
+
* 5 - Buurman links 1 adje.  
  
* 6     - Rechter buurman dood gaat.
+
* 6 - Thumpmaster. De kaart wordt open voor de speler gelegd, op een willekeurig moment legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet drinken. Dit mag oneindig gedaan worden als iemand thumpmaster is. Zodra er opnieuw een 6 gedraaid wordt, is die speler de nieuwe thumpmaster.  
  
* 7     - [[Juffen]]
+
* 7 - Juffen. Diegene die aan de beurt is begint met tellen daarna met de klok mee tellen de andere spelers op, hierbij moeten alle getallen waar een 7 inzit of het is een meervoud van 7 (tafel van 7) als "juf" worden uitgesproken, diegene die zich verspreekt of vergeet juf te zeggen moet drinken.
  
* 8     - Linker buurman drinkt.
+
* 8 - Drinkmate. Degene die de 8 getrokken heeft mag één persoon uitkiezen. Deze uitgekozen persoon legt de 8 voor zich en moet alle adjes van met zijn drinkmaatje, meedrinken. Dit geldt niet voor het omgekeerde.
  
* 9     - [[Mexen]]
+
* 9 - Snake-eyes. De houder van 9 mag niet meer in de ogen aangekeken worden. Gebeurt dit wel, moet er een adje gedronken worden.
  
* 10     - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoord moet drinken. Zodra er opnieuw een 10 gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.
+
* 10 - Piskaart. Geeft de speler het recht om naar de wc te gaan op een zelf gekozen moment, hierbij is de kaart maar een keer bruikbaar (maakt het leuker door er 2 tienen eruit te halen).  
  
* Boer   - De speler mag een nieuwe regel verzinnen die gedurende de rest van het spel blijft gelden.
+
* Boer - Waterfall. De speler die deze trekt begint aan zijn biertje (die bepaalt ook wanneer er gestopt wordt) zijn buurman met de klok mee begint dan ook, zijn buurman ook weer enz. Het stoppen bepaalt de starter, zijn buurman met de klok mee stopt dan ook, zijn buurman ook weer enz. enz. Totdat de laatste stopt. De beurt is dan over. Let goed op valsspelers!
  
* Vrouw - Iedereen staat op, houdt de rechter hand op het hart, groet met de linker en roept: "Hail to the queen, hoezéé hoezéé hoezéé'. De laatste drinkt.
+
* Vrouw - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoordt moet drinken. Zodra er opnieuw een Q gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.  
  
* Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. Bij het omdraaien van de laatste koning moet de speler het verzamelglas leegdrinken, waarna het spel eindigd.
+
* Koning - Er wordt één soort sterke drank naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. Bij het omdraaien van de 4e en laatste koning moet de speler het verzamelglas killen (inclusief het 4e scheutje sterke drank), waarna het spel eindigt.
  
Soms worden ook andere regels gebruikt:
+
== Regels tijdens het spel: ==
  
* Aas    - Een drinkregel. Net zoals bij de boer, alleen dan een specifieke handeling die bij iedere keer bij het nemen van een adje uitgevoerd dient te worden.
+
* Iedereen is jury.  
  
* 9      - De groep verzint een opdracht, indien niet of niet correct uitgevoerd door de speler volgt een adje.
+
* Niemand mag naar de wc tijdens het spel (tenzij diegene een piskaart heeft).  
  
[[Categorie:Drankspellen]]
+
* Een eventuele regel is na elk adje, het leeggedronken boven zijn hoofd te houden om zo te laten zie dat hij daadwerkelijk op is (voorkomt valspelers en is erg vermakend).
 +
 
 +
== Opdrachtvarianten: ==
 +
 +
* x - De spelrichting draait om.
 +
 
 +
* x - [[Mexen]]. De verliezer drinkt dan natuurlijk.
 +
 
 +
* x - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
 +
 
 +
* x - Wijzen. Men telt gezamenlijk af 3,2,1... iedereen wijst op een persoon naar eigen keuze, diegene met de meeste stemmen moet drinken.
 +
 
 +
[[categorie:drankspellen]]

Huidige versie van 15 feb 2012 om 14:54

Drankspel dat met behulp van een pak kaarten, de benodigde alcohol en 4 tot 10 spelers gespeeld wordt. Een spel dat vooral onder jongeren populair is. Alle kaarten worden op de kop over de tafel in een cirkel verspreid, met een longdrink/shotglaasje in het midden. Met de klok mee, draaien de spelers om de beurten een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een adje zal moeten drinken. Elke kaart heeft een verschillende opdracht. Het spel eindigt na het omdraaien van de laatste koning (waaraan het spel zijn naam dankt) waarna de speler het gemixte drankje in het midden moet killen.

Drinkopdrachten ( Vele varianten zijn mogelijk )

 • Aas - Drinkregel. Een specifieke handeling die bij iedere keer bij het nemen van een adje uitgevoerd dient te worden (kan ook algemeen tijdens het hele spel gebruikt worden). Niet gedaan of er niet aan gehouden, opnieuw adje.
 • 2 - Two for you, 1 adje uitdelen.
 • 3 - Three for me, zelf 1 adje.
 • 4 - Buurman rechts 1 adje.
 • 5 - Buurman links 1 adje.
 • 6 - Thumpmaster. De kaart wordt open voor de speler gelegd, op een willekeurig moment legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet drinken. Dit mag oneindig gedaan worden als iemand thumpmaster is. Zodra er opnieuw een 6 gedraaid wordt, is die speler de nieuwe thumpmaster.
 • 7 - Juffen. Diegene die aan de beurt is begint met tellen daarna met de klok mee tellen de andere spelers op, hierbij moeten alle getallen waar een 7 inzit of het is een meervoud van 7 (tafel van 7) als "juf" worden uitgesproken, diegene die zich verspreekt of vergeet juf te zeggen moet drinken.
 • 8 - Drinkmate. Degene die de 8 getrokken heeft mag één persoon uitkiezen. Deze uitgekozen persoon legt de 8 voor zich en moet alle adjes van met zijn drinkmaatje, meedrinken. Dit geldt niet voor het omgekeerde.
 • 9 - Snake-eyes. De houder van 9 mag niet meer in de ogen aangekeken worden. Gebeurt dit wel, moet er een adje gedronken worden.
 • 10 - Piskaart. Geeft de speler het recht om naar de wc te gaan op een zelf gekozen moment, hierbij is de kaart maar een keer bruikbaar (maakt het leuker door er 2 tienen eruit te halen).
 • Boer - Waterfall. De speler die deze trekt begint aan zijn biertje (die bepaalt ook wanneer er gestopt wordt) zijn buurman met de klok mee begint dan ook, zijn buurman ook weer enz. Het stoppen bepaalt de starter, zijn buurman met de klok mee stopt dan ook, zijn buurman ook weer enz. enz. Totdat de laatste stopt. De beurt is dan over. Let goed op valsspelers!
 • Vrouw - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoordt moet drinken. Zodra er opnieuw een Q gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.
 • Koning - Er wordt één soort sterke drank naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. Bij het omdraaien van de 4e en laatste koning moet de speler het verzamelglas killen (inclusief het 4e scheutje sterke drank), waarna het spel eindigt.

Regels tijdens het spel:

 • Iedereen is jury.
 • Niemand mag naar de wc tijdens het spel (tenzij diegene een piskaart heeft).
 • Een eventuele regel is na elk adje, het leeggedronken boven zijn hoofd te houden om zo te laten zie dat hij daadwerkelijk op is (voorkomt valspelers en is erg vermakend).

Opdrachtvarianten:

 • x - De spelrichting draait om.
 • x - Mexen. De verliezer drinkt dan natuurlijk.
 • x - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
 • x - Wijzen. Men telt gezamenlijk af 3,2,1... iedereen wijst op een persoon naar eigen keuze, diegene met de meeste stemmen moet drinken.