Kampen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
'''Kampen''' is een stadje aan het eind van de [[IJssel]], waar tijdens de [[Heenvaart|heen-]] en [[terugvaart]] wordt aangelegd om de [[mast|masten]] te strijken dan wel te zetten. Er is een grote Albert Heijn waar je inkopen kan doen. Kampen is goed per trein bereikbaar via een treintje vanaf [[Zwolle]]. De kleine bootjes gebruiken meestal de haven die te bereiken is door vanaf het station de brug over de [[IJssel]] te nemen, vervolgens rechtsaf te slaan en dan de eerste echte haven. Voor [[Jaffa]] wordt meestal de haven gebruikt die je kan bereiken door vanaf het station niet de brug over te steken, maar langs de IJssel door te lopen. Hier hebben ze een kraan om de mast te zetten. De [[Ebenhaëzer|EH]] ligt vaak of links of rechts aan de kade als je de brug hebt overgestoken.  
+
'''Kampen''' is een stadje aan het eind van de [[IJssel]], waar tijdens de [[Heenvaart|heen-]] en [[terugvaart]] wordt aangelegd om de [[mast|masten]] te strijken dan wel te zetten. Er is een grote Albert Heijn waar je inkopen kan doen. Kampen is goed per trein bereikbaar via een treintje vanaf [[Zwolle]]. De kleine bootjes gebruiken meestal de haven die te bereiken is door vanaf het station de brug over de [[IJssel]] te nemen, vervolgens rechtsaf te slaan en dan de eerste echte haven. Voor [[Jaffa]] wordt meestal de haven gebruikt die je kan bereiken door vanaf het station niet de brug over te steken, maar langs de IJssel door te lopen. Of je kunt vanuit de trein buslijn 141 emmeloord nemen en bij halte 'seveningen' uitstappen. Hier hebben ze een kraan om de mast te zetten. De [[Ebenhaëzer|EH]] ligt vaak of links of rechts aan de kade als je de brug hebt overgestoken.
 +
 
 +
Tevens de geboorteplaats van het euroslid Helmich.
  
 
[[Categorie:Haven]][[Categorie:Plaats]]
 
[[Categorie:Haven]][[Categorie:Plaats]]
 
[[Afbeelding:Example.jpg]]
 
[[Afbeelding:Example.jpg]]

Versie van 4 nov 2008 21:16

Kampen is een stadje aan het eind van de IJssel, waar tijdens de heen- en terugvaart wordt aangelegd om de masten te strijken dan wel te zetten. Er is een grote Albert Heijn waar je inkopen kan doen. Kampen is goed per trein bereikbaar via een treintje vanaf Zwolle. De kleine bootjes gebruiken meestal de haven die te bereiken is door vanaf het station de brug over de IJssel te nemen, vervolgens rechtsaf te slaan en dan de eerste echte haven. Voor Jaffa wordt meestal de haven gebruikt die je kan bereiken door vanaf het station niet de brug over te steken, maar langs de IJssel door te lopen. Of je kunt vanuit de trein buslijn 141 emmeloord nemen en bij halte 'seveningen' uitstappen. Hier hebben ze een kraan om de mast te zetten. De EH ligt vaak of links of rechts aan de kade als je de brug hebt overgestoken.

Tevens de geboorteplaats van het euroslid Helmich. Bestand:Example.jpg