Johan Frisokanaal: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
Kanaal in Friesland, onderdeel van het '''Johan Willem Frisokanaal'''. Het Johan Willem Frisokanaal loopt tussen [[Stavoren]] en het [[Prinses Margrietkanaal]], de Jeltesloot is de naam van het gedeelte tussen [[Heeg]] en het PM. Bij de Jelteslootbrug bij het dorp Hommerts was het in het zomerseizoen altijd erg druk en open zeilboten dienden hun mast te strijken. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2007 een [[aquaduct]] geopend en de brug gesloopt.  
+
Kanaal in Friesland, onderdeel van het '''Johan Frisokanaal'''. Het Johan Frisokanaal loopt tussen [[Stavoren]] en het [[Prinses Margrietkanaal]], de Jeltesloot is de naam van het gedeelte tussen [[Heeg]] en het PM. Bij de Jelteslootbrug bij het dorp Hommerts was het in het zomerseizoen altijd erg druk en open zeilboten dienden hun mast te strijken. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2007 een [[aquaduct]] geopend en de brug gesloopt.  
  
 
[[categorie:vaarwater]]
 
[[categorie:vaarwater]]

Versie van 6 sep 2016 11:49

Kanaal in Friesland, onderdeel van het Johan Frisokanaal. Het Johan Frisokanaal loopt tussen Stavoren en het Prinses Margrietkanaal, de Jeltesloot is de naam van het gedeelte tussen Heeg en het PM. Bij de Jelteslootbrug bij het dorp Hommerts was het in het zomerseizoen altijd erg druk en open zeilboten dienden hun mast te strijken. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2007 een aquaduct geopend en de brug gesloopt.