Johan Frisokanaal: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Regel 1: Regel 1:
Kanaal in Friesland, officiele naam is '''Johan Willem Frisokanaal'''. Het is een zijtak van het [[Prinses Margrietkanaal]] en loopt naar [[Stavoren]]. Bij de Jelteslootbrug is het in het zomerseizoen altijd erg druk en dienen open zeilboten hun mast te strijken. De brug gaat vaak steeds maar voor één varrichting tegelijk open. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, wordt er een [[aquaduct]] gebouwd. Daardoor is er net voor de brug een [[engte]] waar je met de Ebenhaëzer ''net'' door past.
+
Kanaal in Friesland, officiele naam is '''Johan Willem Frisokanaal'''. Het is een zijtak van het [[Prinses Margrietkanaal]] en loopt naar [[Stavoren]]. Bij de Jelteslootbrug is het in het zomerseizoen altijd erg druk en dienen open zeilboten hun mast te strijken. De brug gaat vaak steeds maar voor één varrichting tegelijk open. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2008 een [[aquaduct]] geopend.  
 
[[categorie:vaarwater]]
 
[[categorie:vaarwater]]

Versie van 27 dec 2008 17:14

Kanaal in Friesland, officiele naam is Johan Willem Frisokanaal. Het is een zijtak van het Prinses Margrietkanaal en loopt naar Stavoren. Bij de Jelteslootbrug is het in het zomerseizoen altijd erg druk en dienen open zeilboten hun mast te strijken. De brug gaat vaak steeds maar voor één varrichting tegelijk open. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2008 een aquaduct geopend.