Jaffa

Uit EurosWiki
Versie door Har (overleg | bijdragen) op 8 dec 2006 om 13:20

Al jarenlang werd er door Euros-leden gepraat over hoe gaaf een grotere en snellere zeezeiler (werknaam 'XXL') zou zijn. Verder weg zeilen, over de Noordzee spuiten en (bijna) kunnen staan binnen zijn dingen die de meeste zeilers wel kunnen waarderen en die met een groter jacht dan de E22 mogelijk zijn. Naar aanleiding van een goede aanbieding van een Beneteau Figaro zijn deze plannen verder ontwikkeld en is uiteindelijk in Januari 2006 een ander type gekocht, speciaal gebouwd om de Azores and Back-wedstrijden te winnen.

Jaffa is een 30 voet racer / cruiser waar dus zowel wedstrijden als zeezeilperioden mee gevaren kunnen worden. En beschikt als enige jacht over een toilet, een motor en voldoende slaapgelegenheid voor 6 personen. Met redelijk wind planeert deze over het water en zijn snelheden van 15 knopen geen ongewoon verschijnsel.

Tijdens de eerste wedstrijd die met Jaffa gevaren werd (Schuttevaer 2006, windkracht 6-7), heeft een andere schipper zijn boot in de voorpunt van Jaffa geparkeerd door een bakboord-stuurboord gevalletje van een derde partij. De reparatie is professioneel uitgevoerd door Schaap Schipcare te Lelystad.