Introtouwtje: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Regel 1: Regel 1:
Lijntje dat op een [[Waterrat]] wordt geknoopt zodat er met een in plaats van met de standaard twee grootschoten gezeild kan worden. Veel gebruikt op [[intro|intro's]] om het zeilen wat makkelijker te maken.
+
Lijntje dat op een [[Waterrat]] wordt geknoopt zodat er met één, in plaats van de standaard twee, grootschoten gezeild kan worden. Het Introtouwtje wordt veel gebruikt op [[intro|intro's]] om het zeilen wat makkelijker te maken, vandaar de naam.
 +
 
 +
 
 +
== Implementatie ==
 +
 
 +
Maak in het midden van een touwtje een lus, bijvoorbeeld met de [[middenmansknoop]]. Knoop het touwtje, met de lus in het midden, strak tussen beide kuipbank-grootschootogen (de grootschootogen in de kuip banken). Maak het grondblok van de grootschoot vast aan de lus. De andere grootschoot kan losgehaald worden van de giek en worden opgeborgen in een [[bakskist]].
  
 
[[categorie:bootonderdeel]][[categorie:Euros Woord]]
 
[[categorie:bootonderdeel]][[categorie:Euros Woord]]

Versie van 9 jan 2007 21:47

Lijntje dat op een Waterrat wordt geknoopt zodat er met één, in plaats van de standaard twee, grootschoten gezeild kan worden. Het Introtouwtje wordt veel gebruikt op intro's om het zeilen wat makkelijker te maken, vandaar de naam.


Implementatie

Maak in het midden van een touwtje een lus, bijvoorbeeld met de middenmansknoop. Knoop het touwtje, met de lus in het midden, strak tussen beide kuipbank-grootschootogen (de grootschootogen in de kuip banken). Maak het grondblok van de grootschoot vast aan de lus. De andere grootschoot kan losgehaald worden van de giek en worden opgeborgen in een bakskist.