Hoger, Lager, Zeehond!

Uit EurosWiki

Hoger, Lager, Zeehond! is een kaartspel dat gespeeld kan worden met meerdere kaartspellen en een variërend aantal personen.

Regels

- De eerste kaart wordt open neergelegd.

- De speler die aan de beurt is zegt of de volgende kaart hoger dan wel lager is. Als hij dat goed heeft voorspeld, dan is de speler na hem aan de beurt. Als hij dat niet goed heeft voorspeld, is de speler aan de beurt die de waarde van de kaart aan plaatsen verder zit. Bijvoorbeeld bij een vijf is dat 5 plaatsen, bij een koning is dat 13 plekken.

- Als er twee dezelfde kaarten op elkaar komen, bijvoorbeeld twee 7's, dan moet de waarde van beide kaarten worden opgeteld en is de speler die zoveel plaatsen verder zit aan de beurt.

- Als je niet snel genoeg doorhebt dat je aan de beurt bent, maar een andere persoon wel, roept hij Zuipen! en moet je drinken en ben je alsnog aan de beurt.

- Als er twee opvolgende kaarten worden getrokken, is het een Zeehond en mag de persoon die het als eerste heeft geroepen iemand aanwijzen die moet drinken. Deze persoon is vervolgens ook aan de beurt.

- Als er twee aflopende kaarten worden getrokken, is het een Pinguïn. Als dat geroepen wordt moet de persoon die de laatste kaart heeft getrokken drinken.

- Het onterecht roepen van hoger, lager, Zeehond, Pinguïn of een kaart pakken is een procedurefout en moet deze speler drinken. Vervolgens is de speler wel aan de beurt.