Goëngarijpsterpoelen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
Regel 1: Regel 1:
De '''Goëngarijpsterpoelen''' is een meer in [[Friesland]]. Het ligt ten zuiden van het [[Sneekermeer]]. De Goëngarijpsterpoelen staan in verbinding met het Sneekermeer, de [[Terkaplesterpoelen]], de Jouster trekvaart en de Noorder Oudeweg. Het is niet helemaal duidelijk of het noordelijke deel (tussen [[Heerenzijl]] en het Sneekermeer) ook bij de Goëngarijpsterpoelen hoort.
+
De '''Goëngarijpsterpoelen''' is een meer in [[Friesland]]. Het ligt ten zuiden van het [[Sneekermeer]]. De Goëngarijpsterpoelen staan in verbinding met het Sneekermeer, de [[Terkaplesterpoelen]], de Jouster trekvaart en de Noorder Oudeweg. Het noordelijke deel (tussen [[Heerenzijl]] en het Sneekermeer) heet de zoute poel waaraan het paviljoen van lenten(kameleondorp/terherne/terhorne) ligt.
 
Aan de Goëngarijpsterpoelen ligt het dorp Goingarijp.
 
Aan de Goëngarijpsterpoelen ligt het dorp Goingarijp.
 
   
 
   

Versie van 2 nov 2007 13:54

De Goëngarijpsterpoelen is een meer in Friesland. Het ligt ten zuiden van het Sneekermeer. De Goëngarijpsterpoelen staan in verbinding met het Sneekermeer, de Terkaplesterpoelen, de Jouster trekvaart en de Noorder Oudeweg. Het noordelijke deel (tussen Heerenzijl en het Sneekermeer) heet de zoute poel waaraan het paviljoen van lenten(kameleondorp/terherne/terhorne) ligt. Aan de Goëngarijpsterpoelen ligt het dorp Goingarijp.

<googlemap lat="53.018862" lon="5.763874" zoom="14" width="500" height="600" overview="yes" controls="large"> </googlemap>