Giek: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Regel 1: Regel 1:
Paal die onderdeel uitmaakt van het [[tuig]]. Loopt van de onderkant van de [[mast]] of [[mastvoet]] naar het uiteinde van het [[grootzeil]]. Aan het uiteinde zijn tevens de [[schoot|grootschoot]] en de [[kraanlijn]] bevestigd.
+
Horizontale paal aan de [[mast]] die onderdeel uitmaakt van het [[tuig]]. Loopt van de onderkant van de [[halshoek]] door naar de [[schoothoek]] van het [[grootzeil]]. Aan het uiteinde zijn tevens de [[schoot|grootschoot]] en bij sommige boten de [[kraanlijn]] bevestigd. Een bekende zeilmanoeuvre waar de giek een grote rol speelt, is het [[gijpen]].
  
De giek is een gevaarlijk onderdeel aangezien deze bij de meeste schepen op hoofdhoogte hangt. Let vooral op als de stuurman niet helemaal scherp is en overstag wilt gaan als hij voor de wind vaart. In vrijwel alle gevallen is de giek de winnaar mocht het op een confrontatie aankomen.
+
Bij het foutief uitvoeren van een gijp, kan de giek een gevaarlijk onderdeel worden aangezien deze bij de meeste schepen op hoofdhoogte hangt. Vooral in het geval van een [[klapgijp]] of als de (doorgaans nog onervaren) [[stuurman]] niet helemaal scherp is en denkt dat hij overstag gaat terwijl hij voor de wind vaart, kan de nodige [[gevaarlijke situatie]] ontstaan. In vrijwel alle gevallen is de giek de winnaar mocht het op een confrontatie aankomen.
  
 
[[Categorie:Bootonderdeel]]
 
[[Categorie:Bootonderdeel]]

Versie van 30 dec 2006 02:39

Horizontale paal aan de mast die onderdeel uitmaakt van het tuig. Loopt van de onderkant van de halshoek door naar de schoothoek van het grootzeil. Aan het uiteinde zijn tevens de grootschoot en bij sommige boten de kraanlijn bevestigd. Een bekende zeilmanoeuvre waar de giek een grote rol speelt, is het gijpen.

Bij het foutief uitvoeren van een gijp, kan de giek een gevaarlijk onderdeel worden aangezien deze bij de meeste schepen op hoofdhoogte hangt. Vooral in het geval van een klapgijp of als de (doorgaans nog onervaren) stuurman niet helemaal scherp is en denkt dat hij overstag gaat terwijl hij voor de wind vaart, kan de nodige gevaarlijke situatie ontstaan. In vrijwel alle gevallen is de giek de winnaar mocht het op een confrontatie aankomen.