Fransche Gaatje: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
De geul van [[Vlieland]] naar de [[Vliestroom]] ten zuiden van de [[Richel]].  
+
De [[geul]] van [[Vlieland]] naar de [[Vliestroom]] ten zuiden van de [[Richel]].  
  
Deze geul is in twee opzichting belangrijk. Ten eerste is het de makkelijkste manier om naar Vlieland te gaan voor schepen die de [[golf|golven]] in het [[zeegat]] niet kunnen hebben. Ten tweede is het een goede [[ankerplek]] bij bij wind van west tot noord. Het is ook de kortste weg van Vlieland naar [[Kornwerderzand]]. Als je op hoogwater vertrekt, kan je met een Waterrat of Draijer in een rechte lijn naar Kornwerderzand.
+
Deze geul is in twee opzichting belangrijk. Ten eerste is het de makkelijkste manier om naar Vlieland te gaan voor schepen die de [[golf|golven]] in het [[zeegat]] niet kunnen hebben. Ten tweede is het een goede [[ankerplek]] bij wind van west tot noord. Het is ook de kortste weg van Vlieland naar [[Kornwerderzand]]. Als je op hoogwater vertrekt, kan je met een [[Waterrat]] of [[Draijer]] in een rechte lijn naar Kornwerderzand.
  
 
[[categorie:vaarwater]]
 
[[categorie:vaarwater]]

Versie van 18 feb 2007 03:24

De geul van Vlieland naar de Vliestroom ten zuiden van de Richel.

Deze geul is in twee opzichting belangrijk. Ten eerste is het de makkelijkste manier om naar Vlieland te gaan voor schepen die de golven in het zeegat niet kunnen hebben. Ten tweede is het een goede ankerplek bij wind van west tot noord. Het is ook de kortste weg van Vlieland naar Kornwerderzand. Als je op hoogwater vertrekt, kan je met een Waterrat of Draijer in een rechte lijn naar Kornwerderzand.