Finishen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
k
 
Regel 1: Regel 1:
'''Finishen''' is het aankomen bij de [[finishlijn]]. Een boot die aan een wedstrijd deelneemt is gefinished zodra die met enig deel van zijn romp, of uitrusting op de normale plaats, de finishlijn doorkuist in de richting van de koers vanaf het laatste merkteken. Een uitrusting op de normale plaats is bijvoorbeeld dus ook een spinnaker, zolang die dus maar op z'n normale plaatst staat en dus niet los loopt te klapperen.
+
'''Finishen''' is het aankomen bij de [[finishlijn]]. Een boot die aan een [[wedstrijd]] deelneemt is gefinished zodra die met enig deel van zijn romp, of uitrusting op de normale plaats, de finishlijn doorkruist in de richting van de koers vanaf het laatste merkteken. Een uitrusting op de normale plaats is bijvoorbeeld dus ook een [[spinnaker]], zolang die dus maar op z'n normale plaatst staat en dus niet los loopt te klapperen.
  
 
== Zie ook ==
 
== Zie ook ==

Huidige versie van 20 feb 2009 om 17:51

Finishen is het aankomen bij de finishlijn. Een boot die aan een wedstrijd deelneemt is gefinished zodra die met enig deel van zijn romp, of uitrusting op de normale plaats, de finishlijn doorkruist in de richting van de koers vanaf het laatste merkteken. Een uitrusting op de normale plaats is bijvoorbeeld dus ook een spinnaker, zolang die dus maar op z'n normale plaatst staat en dus niet los loopt te klapperen.

Zie ook