Eos, oudledenvereniging van D.Z. Euros

Uit EurosWiki
Versie door Ocalis (overleg | bijdragen) op 25 jan 2010 om 11:38
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Eos?

Volgens de Griekse mythologie is Eos de godin van de dageraad en de moeder van Euros, de god van de Oostenwind. Sinds 1989 is Eos ook de naam van de oud-ledenvereniging van Euros.

Zie het Wikipedia artikel voor meer informatie over de godin Eos.

Wat doet de oud-ledenvereniging?

Tot voor een paar jaar geleden werd er 2 à 3 keer per jaar een evenement georganiseerd waarbij meestal met Eurosbootjes werd gevaren. Verder werd er bijvoorbeeld aan het Langweertournooi deelgenomen (bestaat dat nog?). Ook werd er 2 keer per jaar een verenigingsblad uitgebracht en later een nieuwsbrief. Bij belangrijke gebeurtenissen in de Euros geschiedenis, als een tewaterlating of een lustrum, was Eos aanwezig met cadeaus.

In de statuten van Eos staat het zo mooi geformuleerd:

Art. 2 Doel
1. De vereniging heeft ten doel:

  • Het versterken van de band tussen haar leden en de Drienerlose Zeilvereniging Euros en tussen haar leden onderling.

2. Zij tracht dit doel te bereiken door:

  • Het bijhouden van adressen van zoveel mogelijk oud-leden en oud-donateurs van D.Z. Euros, ook van degene die geen lid zijn van de vereniging.
  • Het organiseren van (zeil)evenementen.
  • Het uitbrengen van een periodiek.
  • Het steunen van D.Z. Euros bij de realisering van haar doelen.

Van 2000 tot 2007 is er van dat alles echter weinig terecht gekomen: Eos lag behoorlijk op haar gat. Af en toe gebeurde er nog wel iets, maar de spirit was er uit. Tijdens het lustrum van 2004 was er een nieuw Eos bestuur dat helaas binnen een jaar uit elkaar viel.

In het najaar van 2007 wordt Eos weer nieuw leven in geblazen onder andere door het creëren van een groep op LinkedIn (zie hieronder). In februari 2008, bij de opening van de loods op het watersport complex zijn er bijna 100 mensen aangesloten bij de LinkedIn groep en wordt er weer een cadeau aangeboden.

Het nieuw leven inblazen van Eos verloopt niet erg voorspoedig. De Eos groep op LinkedIn groeit weliswaar langzaam, maar gestaag naar zo'n 150 leden in het najaar van 2009, maar een verzoek voor een bijdrage voor een cadeau voor Euros ter gelegenheid van het negende lustrum levert echter maar een paar tientjes op, te weinig voor een mooi cadeau. Op het lustrum is helaas geen afvaardiging van Eos aanwezig.

Wie kan er lid worden van Eos?

Alle oud-leden en oud-donateurs van D.Z. Euros kunnen lid worden van Eos. Volgens de statuten staat het lidmaatschap ook open voor iedere student die in het laatste jaar van de studie zit. Dat begrip “laatste jaar” is natuurlijk met de invoering van bachelors/masters wel wat achterhaald. De contributie is een paar jaar geleden afgeschaft. Deze was er alleen voor de dekking van porto- en kopieerkosten, maar ook Eos is moderner geworden en alles gaat elektronisch. Wel zullen we af-en-toe komen bedelen om cadeautjes voor Euros te kunnen bekostigen.

Lid worden van Eos is heel simpel: meld je aan bij de Eos groep op LinkedIn (zie hieronder).

LinkedIn

Eos heeft geen ledenadministratie meer. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van een group op LinkedIn. Ben je bekend met LinkedIn gebruik dan de volgende link om je aan te melden bij de Eos group

Niet bekend met LinkedIn? LinkedIn is een manier om in contact te blijven met mensen uit je (zakelijke) netwerk en in contact te komen met de contacten van jouw contacten. Neem eens een kijkje op www.linkedin.com

Contact

Eos is te bereiken via:
Olaf Calis
0317 – 61 53 42
06 – 22 38 31 29
eos@euros.nl