Eos, oudledenvereniging van D.Z. Euros

Uit EurosWiki
Versie door Ocalis (overleg | bijdragen) op 17 feb 2008 om 23:17

Eos?

Volgens de griekse mythologie is Eos de godin van de dageraad en de moeder van Euros, de god van de Oostenwind. Sinds 1989 is Eos ook de naam van de oudledenvereniging van Euros.

Zie het Wikipedia artikel voor meer informatie over de godin Eos.

Wat doet de oudledenvereniging?

Tot voor een paar jaar geleden werd er 2 à 3 keer per jaar een evenement georganiseerd waarbij meestal met Eurosbootjes werd gevaren. Verder werd er bijvoorbeeld aan het langweertournooi deelgenomen (bestaat dat nog?). Ook werd er 2 keer per jaar een verenigingsblad uitgebracht en later een nieuwsbrief. Bij belangrijke gebeurtenissen in de Euros geschiedenis, als een tewaterlating en een lustrum, was Eos aanwezig met kado’s.

In de statuten van Eos staat het zo mooi geformuleerd:

Art. 2 Doel
1. De vereniging heeft ten doel:

  • Het versterken van de band tussen haar leden en de Drienerlose Zeilvereniging Euros en tussen haar leden onderling.

2. Zij tracht dit doel te bereiken door:

  • Het bijhouden van adressen van zoveel mogelijk oudleden en ouddonateurs van D.Z. Euros, ook van degene die geen lid zijn van de vereniging.
  • Het organiseren van (zeil)evenementen.
  • Het uitbrengen van een periodiek.
  • Het steunen van D.Z. Euros bij de realisering van haar doelen.

De laatste jaren is er van dat alles echter weining terecht gekomen: Eos ligt behoorlijk op haar gat. Momenteel (najaar 2007) wordt geprobeerd Eos weer nieuw leven in te blazen.

Wie kan er lid worden van Eos?

Alle oudleden en ouddonateurs van D.Z. Euros kunnen lid worden van Eos. Volgens de statuten staat het lidmaatschap ook open voor iedere student die in het laatste jaar van de studie zit. Dat begrip “laatste jaar” is natuurlijk met de invoering van bachelors/masters wel wat achterhaald.

Sinds kort is de contributie afgeschaft. Deze was er alleen voor de dekking van porto- en kopiekosten en gelukkig is Eos moderner geworden en doen we alles electronisch. Wel zullen we komen bedelen om kadootjes voor Euros te kunnen bekostigen.

Als je lid wilt worden kun je een mailtje sturen naar eos@euros.nl.

LinkedIn

In plaats van een ledenlijst wordt er gebruik gemaakt van een group op LinkedIn. Ben je bekend met LinkedIn gebruik dan de volgende link om je aan te melden bij de Eos group

Niet bekend met LinkedIn? LinkedIn is een manier om in contact te blijven met mensen uit je (zakelijke) netwerk en in contact te komen met de contacten van jouw contacten. Neem eens een kijkje op www.linkedin.com

Contact

Eos is te bereiken via:
Olaf Calis
0317 – 61 53 42
06 – 10 81 36 77
eos@euros.nl