E22: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
 
Regel 2: Regel 2:
 
De E22's worden ook wel [[ei|eitjes]] genoemd wegens hun vorm.
 
De E22's worden ook wel [[ei|eitjes]] genoemd wegens hun vorm.
  
Bijzonder aan de E22's is dat ze lange tijd zonder motor hebben gevaren. Na de verkoop door Euros is Lichtekooi uitgerust met een inboord-elektromotor, Doordraaier vaart inmiddels rond met een [[buitenboordmotor]].
+
Bijzonder aan de E22's is dat ze lange tijd zonder motor hebben gevaren. Na de verkoop door Euros is Lichtekooi uitgerust met een inboord-elektromotor, Doordraaijer vaart inmiddels rond met een [[buitenboordmotor]].
  
 
[[Categorie:Boot]]
 
[[Categorie:Boot]]

Huidige versie van 21 aug 2016 om 15:46

E22 staat voor Euros 22 voet, het door professor Draijer speciaal voor Euros ontworpen type zeewaardige kajuitjachten van 22 voet. Er zijn drie E22's gebouwd, twee voor en door Euros, namelijk Lichtekooi (tewaterlating: 8 juli 1981) en Doordraijer (tewaterlating: 7 april 1995). Daarnaast is er nog een derde E22, Gromit, gebouwd door een oud-lid. De E22's worden ook wel eitjes genoemd wegens hun vorm.

Bijzonder aan de E22's is dat ze lange tijd zonder motor hebben gevaren. Na de verkoop door Euros is Lichtekooi uitgerust met een inboord-elektromotor, Doordraaijer vaart inmiddels rond met een buitenboordmotor.