Categorie:Haven: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k (Wijzigingen door 188.89.93.194 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Harwin)
Regel 87: Regel 87:
 
*[[Medemblik]]
 
*[[Medemblik]]
 
*[[Andijk]]
 
*[[Andijk]]
 
=== Friesland ===
 
 
*[[Enkhuizen]]
 
*[[Enkhuizen]]
 
*[[Urk]]
 
*[[Urk]]

Versie van 12 sep 2009 15:32

Een haven is een natuurlijke of gegraven aanlegplaats voor boten. Je hebt grote jachthavens met uitgebreide voorzieningen, maar ook vluchthavens waar niet veel meer is dan een paar meerpalen.

De Euros MacMillan: Havens

Euros maakt al jaren gebruik van de Reeds Nautical Almanak (beter bekend als de Macmillan) om haar weg te vinden in de havens van Portugal tot de Deense westkust. Noordelijker dan dat gaat de Macmillan helaas niet. Voor Noorwegen en Zweden zijn er dus nauwelijks gegevens over alle havens. Daarnaast bevat de Macmillan vaak niet veel gegevens buiten de haven, bijvoorbeeld de locatie van de Beken of Cowes of aanwezigheid van internetcafés.

Vandaar de opzet van een Euros MacMillan die alle vaarwateren waar wij komen moet gaan bestrijken met niet alleen informatie over de havens zelf, maar ook de goedkoopste supermarkten, relaxte havenmeesters (en meesteressen) en de kwaliteit van het lokale bier.

Hieronder is ons vaargebied ingedeeld in een aantal gebieden per land. De harde grenzen van deze gebieden zullen in de loop der tijd vastgelegd moeten worden.

Noorwegen

West Noorwegen

Zuidwest Noorwegen

Zuidoost Noorwegen

Zweden

West Zweden

Denemarken

West Denemarken

Groot Brittannië

Schotland

Oost Engeland

Zuidoost Engeland

Isle of Wight en omgeving

Ierland

Nederland

Havens aan zee

Waddenhavens

IJsselmeer

België

Frankrijk

Normandië

Bretagne