Boventoon: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
k
 
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Maat voor de snelheid van een laser2. Naarmate de snelheid toe neemt tijdens het planeren begint het zwaard te zoemen. Bij hogere snelheden kan de eerste en soms de tweede boventoon gehoord worden.[[Categorie:Woordenboek]][[Categorie:Euros Woord]]
+
Maat voor de snelheid van een [[Laser 2]]. Naarmate de snelheid toe neemt tijdens het [[planeren]] begint het [[zwaard]] te zoemen. Bij hogere snelheden kan de eerste en soms de tweede boventoon gehoord worden. Het zoemen onstaat door wervels in de stroming achter het zwaard. Bij een goed zwaard zou dit niet voor moeten komen, ongeacht de snelheid van de boot. Doordat de zwaarden nogal eens beschadigd raken, is het zoemen van zwaarden bij Euros eerder regel dan uitzondering.
 +
 
 +
Ondanks het feit dat het betekent dat je zwaard slecht is, is het bereiken van een boventoon een indicatie van [[gaafheid]].
 +
 
 +
[[Categorie:Euroswoord]]

Huidige versie van 7 feb 2015 om 12:02

Maat voor de snelheid van een Laser 2. Naarmate de snelheid toe neemt tijdens het planeren begint het zwaard te zoemen. Bij hogere snelheden kan de eerste en soms de tweede boventoon gehoord worden. Het zoemen onstaat door wervels in de stroming achter het zwaard. Bij een goed zwaard zou dit niet voor moeten komen, ongeacht de snelheid van de boot. Doordat de zwaarden nogal eens beschadigd raken, is het zoemen van zwaarden bij Euros eerder regel dan uitzondering.

Ondanks het feit dat het betekent dat je zwaard slecht is, is het bereiken van een boventoon een indicatie van gaafheid.