Borkum

Uit EurosWiki
Versie door Kvanloobergen (overleg | bijdragen) op 14 aug 2016 om 14:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Borkum is het meest westelijke bewoonde Duitse waddeneiland. Borkum is wat kleiner dan het kleinste bewoonde Nederlandse waddeneiland, Schiermonnikoog. Ten oosten van Borkum ligt Juist.

Borkum heeft twee jachthavens vlak naast elkaar. De westelijke is Yachthafen Baalmann (ook wel bekend als Port Henry) en de oostelijke Burkanahafen, geen van beide is erg fraai. De havens liggen aan het uiteinde van een lange dam op ongeveer 7 kilometer van het centrum van het enige dorp op het eiland. Er gaan bussen en een trein van de havens naar het dorp, het is tevens mogelijk om fietsen te huren bij Yachthafen Baalmann. In het dorp is een supermarkt vlak bij het treinstation (iets doorlopen in het verlengde van het spoor), er is ook een Lidl tussen het dorp en de haven. De reden om aan te leggen op Borkum is meestal de ligging. Een tocht binnendoor wordt vrij lang als je niet een tussenstop maakt op Borkum.

De aanvaart vanaf de Eems is met harde zuidelijke wind een erg onprettige plek om langs de strekdam te varen. Het Borkumer Wattfahrwasser richting het oosten is wel erg mooi.

Borkum is een populair vakantie-eiland voor (met name bejaarde) Duitsers. Omdat er ook een veerdienst gaat vanaf de Eemshaven zul je echter ook de nodige Nederlanders aantreffen op het eiland. Het dorp op het eiland is erg lelijk en toeristisch, het staat vol met lelijke hotels die in de jaren '70 en '80 uit de grond zijn gestampt en daarna amper onderhouden of gerenoveerd. De stranden op het eiland zijn bezaaid met de typisch Duitse Strandkorben.

Teerling

"Teerling" blijkt een vrij populaire naam te zijn op Borkum. Dit uit zich in de vele bedrijven, waaronder tankstations en kledingwinkels, die de naam dragen. Met je groene Waterrat maak je hier dus gegarandeerd vrienden.

Externe links