Boodschappenlijst groot evenement: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Regel 133: Regel 133:
 
* Melk. Voor de pannenkoeken en wentelteefjes en eventueel om te drinken.
 
* Melk. Voor de pannenkoeken en wentelteefjes en eventueel om te drinken.
 
* Toetjes. Vla en yoghurt zijn helaas niet zo lang houdbaar aan boord, maar voor de eerste dag kan het meestal wel. Neem ook eens meloen mee als toetje.
 
* Toetjes. Vla en yoghurt zijn helaas niet zo lang houdbaar aan boord, maar voor de eerste dag kan het meestal wel. Neem ook eens meloen mee als toetje.
* Spiritus. Als je ook onderweg kookt op de kleine bootjes is het wel zo netjes om de voorraad spiritus aan te vullen. 1 fles per boot is waarschijnlijk wel voldoende voor een lang weekend als je geen avondeten maakt.
+
* Spiritus. Als je ook onderweg kookt op de kleine bootjes is het wel zo netjes om de voorraad spiritus aan te vullen. 1 fles per boot is waarschijnlijk wel voldoende voor een lang weekend als je geen avondeten maakt, anders 1 fles per dag.
 
* Kruiden. Er is altijd al vrij veel op de EH.
 
* Kruiden. Er is altijd al vrij veel op de EH.
  
 
[[Categorie:Eten en drinken]][[Categorie:Draaiboek]]
 
[[Categorie:Eten en drinken]][[Categorie:Draaiboek]]

Versie van 29 mei 2012 08:59

Deze boodschappenlijst bedoeld als leidraad voor de boodschappen voor een evenement met de Ebenhaëzer en een aantal kleine bootjes. Hierbij kun je denken aan een intro, instructieweek of Wat nou Wad. Bedenk wel bij alles of het voor jou evenement ook nuttig is. Zo is de lunch bij de intro meestal op de Ebenhaëzer en hebben de bootjes op de instructieweek niet allemaal uitgebreide catermogelijkheden. Hou ook rekening met het weer en het soort tocht. Als het koud en nat is, is er meer behoefte aan warm eten (bijv soep als lunch) en wordt er sowieso meer gegeten. Ook lange tochten vragen om meer voedsel. Hieronder zijn hoeveelheden per dag genoeg voor ongeveer 30 man.

Ontbijt

Dit zijn ingrediënten voor het standaardontbijt: gebakken eieren. Op langere evenementen wil je misschien wat variëren met bijvoorbeeld gekookte eieren, tosti's of wentelteefjes. Het is wel belangrijk dat het niet te lang duurt om te maken en dat het goed vult.

ingrediënt pppd per dag opmerkingen
brood 0.2
eieren 1
spek (plakje) 1
kaas 1.5 kilo
kruiden check voorraad EH
zout check voorraad EH
peper check voorraad EH
vleeswaren 4 pakjes
zoet beleg 2 potten check voorraad EH en kleine bootjes

Lunch

Voor de lumch heb je diverse opties: boterhammen, soep, pannenkoeken, saucijzenbroodjes, hamburgers, knakworsten, wentelteefjes, pastasalade en nog veel meer. Zorg in ieder geval voor voldoende brood, er zijn altijd mensen die meer lunch willen.

lunch ingrediënt pppd per dag opmerkingen
soep soep 0.25 blik
pannenkoeken bloem 1 kilo
eieren 4
melk 2 liter
kaas/spek/zoet
saucijzenbroodjes saucijzenbroodjes 1 eigenlijk meer een tussendoortje
hamburgers hamburgers 1
brood 2 plakken
tomaten/sla/campignons/ui
saus
knakworsten knakworsten 2.5
brood 2 plakken
saus
wentelteeftjes brood 2 plakken
eieren
melk
suiker/kaneel
tosti's brood 2 plakken
kaas
ham
saus

Avondmaaltijd

Voor het avondeten geldt : genoeg is belangrijker dan heel lekker, maar het moet natuurlijk wel goed te eten zijn. Laat vooral iedereen helpen met snijden en schillen. Het avondeten wordt vaak lekkerder als er van te voren mensen zich aanmelden om te koken. Mochten die er niet zijn, haal dan wat makkelijke maaltijden of gebruik het kookboot-systeem. Mogelijke maatlijden:

Qua hoeveelheden:

onderdeel ingrediënt pp opmerkingen
basis aardappels 0.5 kilo
bonen 0.5 kilo
pasta 125 gram
groente groente 200 gram
vlees gehakt/kip 100-125 gram
rookworst 0.5 stuks

Snaaivoer

Er wordt veel gesnaaid tijdens het zeilen. Koekjes, chocola, chips e.d. mogen niet ontbreken op de boodschappenlijst. Hoeveel er gesnaaid wordt, hangt af van het weer, de tocht en de kwaliteit/kwantiteit van lunch en avondmaaltijd. En natuurlijk van hoe lekker het snaaivoer is :).

Voor een instructieweek kan je richten op 1 tot 2 snackunits per persoon per dag. Een snackunit is hierbij bijvoorbeeld 1 zak chips, 1 ontbijtkoek, 1 zak snoep, 1 reep chocolade, &c. Voor een weekend (intro, EJE) is dit aan de hoge kant en is een maximum van 1 snackunit per persoon per dag een betere richtlijn.

ingrediënt pppd opmerkingen
toastjes 0.2 pak groot pak, melba toastjes moeten er dus meer van
kaasjes 0.2 kruidenkaas, brie, camembert, danish blue
chips 0.2
bono's 0.2
koekjes 0.25 stroopwafels, speculaas, chocolate chip cookies, fourre vanille
chocolade 0.33 reep melk, puur, hazelnoot, wit
kruidkoek 0.25 niet voor elke dag. Handig voer om naar een laser te gooien
snoep 0.25 zak lollies, citroenkogels, engelse drop, spekjes, drop, winegums, wijnballen etc
fruit 1 appels, bananen, evt sinaasappels

Diversen

  • Koffie/thee/koffiefilters/suiker. Vaak al op de EH in grote hoeveelheid aanwezig dus even navragen hoeveel je moet bijkopen.
  • Melk. Voor de pannenkoeken en wentelteefjes en eventueel om te drinken.
  • Toetjes. Vla en yoghurt zijn helaas niet zo lang houdbaar aan boord, maar voor de eerste dag kan het meestal wel. Neem ook eens meloen mee als toetje.
  • Spiritus. Als je ook onderweg kookt op de kleine bootjes is het wel zo netjes om de voorraad spiritus aan te vullen. 1 fles per boot is waarschijnlijk wel voldoende voor een lang weekend als je geen avondeten maakt, anders 1 fles per dag.
  • Kruiden. Er is altijd al vrij veel op de EH.