Binnenwater: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
 
Regel 1: Regel 1:
Een '''binnenwater''' is een [[vaarwater]] dat niet rechtstreeks in de zee uitmondt. De [[Friese meren]] en het [[IJsselmeer]] zijn voorbeelden van Nederlandse binnenwateren.
+
Volgens de van Dale is een '''binnenwater''' een [[vaarwater]] dat niet rechtstreeks in de zee uitmondt. De [[Friese meren]] en het [[IJsselmeer]] zijn voorbeelden van Nederlandse binnenwateren.
 +
 
 +
Het [[BPR]] is geldig op de meeste wateren die de van Dale binnenwater noemt en op de Waddenzee. Op deze wateren zul je geen grote [[golven]] tegenkomen, zodat [[binnenvaarder]]s en [[platbodem]]s er veilig kunnen varen. Binnen Euros wordt met binnenwater meestal alles bedoeld waar het [[BVA]] niet geldt.
  
 
[[categorie:vaarwater]]
 
[[categorie:vaarwater]]

Huidige versie van 30 sep 2007 om 12:10

Volgens de van Dale is een binnenwater een vaarwater dat niet rechtstreeks in de zee uitmondt. De Friese meren en het IJsselmeer zijn voorbeelden van Nederlandse binnenwateren.

Het BPR is geldig op de meeste wateren die de van Dale binnenwater noemt en op de Waddenzee. Op deze wateren zul je geen grote golven tegenkomen, zodat binnenvaarders en platbodems er veilig kunnen varen. Binnen Euros wordt met binnenwater meestal alles bedoeld waar het BVA niet geldt.