Lampenolie en Spiritus: verschil tussen pagina's

Uit EurosWiki
(Verschil tussen pagina's)
k
 
 
Regel 1: Regel 1:
'''Lampenolie''' is de brandstof die in [[olielamp|olielampen]] zit. Lampenolie zit meestal in doorzichte plastic flessen van 1 liter. Lampenolie zelf is ook doorzichtig. Het is aan te raden om voor gebruik aan boord kleurloze lampolie te kopen. Dat geeft geen vlekken.
+
'''Spiritus''' of '''brandspiritus''' is een [http://nl.wikipedia.org/wiki/Alcohol_%28scheikunde%29 alcohol] die we o.a. gebruiken als brandstof van de [[origo|origo's]]. Spiritus zit vaak in een blauwe plastic fles. Spiritus bestaat voor het grootste deel uit ethanol en er is meestal methanol toegevoegd zodat het giftig is om te drinken. Daarnaast is er een blauwe kleurstof aan toegevoegd zodat je niet in de war raakt met andere sterke drank.
  
[[categorie:bootonderdeel]]
+
== Externe links ==
 +
*[http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiritus_(alcohol) Wikipedia over Spiritus]
 +
*[http://nl.wikipedia.org/wiki/Alcohol_%28scheikunde%29 Wikipedia over Alcoholen]
 +
 
 +
[[categorie:woordenboek]]

Versie van 26 jan 2007 23:56

Spiritus of brandspiritus is een alcohol die we o.a. gebruiken als brandstof van de origo's. Spiritus zit vaak in een blauwe plastic fles. Spiritus bestaat voor het grootste deel uit ethanol en er is meestal methanol toegevoegd zodat het giftig is om te drinken. Daarnaast is er een blauwe kleurstof aan toegevoegd zodat je niet in de war raakt met andere sterke drank.

Externe links