Bestuur: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Het '''bestuur''' is het bestuur van onze vereniging en draagt de verantwoordelijkheid voor alle verenigingszaken. Het bestuur wordt elk jaar door de [[ALV]] gekozen en bestaat volgens onze [[statuten]] uit minimaal drie personen waarbij tenminste de functies [[voorzitter]], [[secretaris]] en [[penningmeester]] aan personen worden toegekend. Deze laatste twee kunnen volgens onze statuten worden gecombineerd. Het bestuur treedt elk jaar af, doorgaans in oktober of november tijdens de Najaars- of Wissel-ALV.  
+
Het '''bestuur''' is het bestuur van onze vereniging en draagt de verantwoordelijkheid voor alle verenigingszaken. Het bestuur wordt elk jaar door de [[ALV]] gekozen en bestaat volgens onze [[statuten]] uit minimaal drie personen waarbij tenminste de functies voorzitter, secretaris en penningmeester aan personen worden toegekend. Deze laatste twee kunnen volgens onze statuten worden gecombineerd. Volgens het [[Huishoudelijk Reglement]] bestaat het bestuur tenminste uit een [[voorzitter]], [[secretaris]], [[penningmeester]], [[materiaalcommissaris]], [[zeilcommissaris]] en [[PR-commissaris]]. Het bestuur treedt elk jaar af, doorgaans in oktober of november tijdens de Najaars- of [[Wissel-ALV]].  
  
Naast een voorzitter, secretaris en penningmeester bestaat een normaal bestuur nog uit een [[Materiaalcommissaris]], [[PR-commissaris]] en een [[Zeilcommissaris]] (voorheen: [[Instructiecommissaris|Instructie-]] en/of [[Wedstrijdcommissaris]]). Ook kan de functie van [[Algemeen lid]] worden vervuld.
+
Een andere voorkomende functie, niet gedefinieerd in statuten of HR, is die van [[Algemeen lid]]. Soms worden er functie bijbedacht. Zo was Renske Gelderloos in het [[bestuur 2002-2003]] de [[Nieuwbouwcommissaris]] die zich speciaal inzette voor de [[nieuwe loods]].
 
 
Soms worden er functie bijbedacht. Zo was Renske Gelderloos in het [[bestuur 2002-2003]] de [[Nieuwbouwcommissaris]] die zich speciaal inzette voor de [[nieuwe loods]].
 
  
 
===Zie ook===
 
===Zie ook===
 
*[[Lijst met oud-besturen]]
 
*[[Lijst met oud-besturen]]
*''[[Het Bestuur]]''
+
*[[Lijst met oud-besturen (volledig overzicht)]]
  
[[Categorie:Bestuur]]
+
[[Categorie:Bestuur]][[categorie:functie]]

Huidige versie van 16 mrt 2009 om 15:22

Het bestuur is het bestuur van onze vereniging en draagt de verantwoordelijkheid voor alle verenigingszaken. Het bestuur wordt elk jaar door de ALV gekozen en bestaat volgens onze statuten uit minimaal drie personen waarbij tenminste de functies voorzitter, secretaris en penningmeester aan personen worden toegekend. Deze laatste twee kunnen volgens onze statuten worden gecombineerd. Volgens het Huishoudelijk Reglement bestaat het bestuur tenminste uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, materiaalcommissaris, zeilcommissaris en PR-commissaris. Het bestuur treedt elk jaar af, doorgaans in oktober of november tijdens de Najaars- of Wissel-ALV.

Een andere voorkomende functie, niet gedefinieerd in statuten of HR, is die van Algemeen lid. Soms worden er functie bijbedacht. Zo was Renske Gelderloos in het bestuur 2002-2003 de Nieuwbouwcommissaris die zich speciaal inzette voor de nieuwe loods.

Zie ook