Bestand:Orthodroom2.png: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(Enkele orthodromen en loxodromen rond Nederland weergegeven op een mercatorprojectie.)
 
Regel 1: Regel 1:
Enkele [[orthodroom|orthodromen]] en [[loxodroom|loxodromen]] rond [[Nederland]] weergegeven op een [[mercatorprojectie]].
+
Enkele [[orthodroom|orthodromen]] en [[loxodroom|loxodromen]] rond [[Nederland]] weergegeven op een [[mercatorprojectie]]. Deze routes zijn dusdanig kort dat er geen groot verschil in afstand is. Bij de route naar de shetlandeilanden is het verschil wel duidelijk zichtbaar, de route naar [[Lowestoft]] is zo kort, dat deze op een grotere schaal bekeken moet worden om het verschil te zien en de route naar [[Bergen]] is nagenoeg noord en volgt dus ongeveer een [[meridiaan]], die een [[orthodroom]] is.

Versie van 9 nov 2008 18:15

Enkele orthodromen en loxodromen rond Nederland weergegeven op een mercatorprojectie. Deze routes zijn dusdanig kort dat er geen groot verschil in afstand is. Bij de route naar de shetlandeilanden is het verschil wel duidelijk zichtbaar, de route naar Lowestoft is zo kort, dat deze op een grotere schaal bekeken moet worden om het verschil te zien en de route naar Bergen is nagenoeg noord en volgt dus ongeveer een meridiaan, die een orthodroom is.

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie2 jan 2021 19:32Miniatuurafbeelding voor de versie van 2 jan 2021 om 19:32364 × 746 (68 kB)Maintenance script (overleg | bijdragen)

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: