Beperkt groot vaarbewijs: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
 
Regel 1: Regel 1:
Voor schepen met een lengte tussen de 25 en 35 meter komt een speciaal nieuw vaarbewijs: het beperkt groot vaarbewijs. Dit bevat weinig theorie en geen verplichte vaardagen, alleen wel een praktijk examen. Wanneer de wetgeving wordt ingevoerd is niet duidelijk nog. Alleen zullen wel alle [[zeilschipper|zeil-]] en [[motorschipper|motorschippers]] er aan moeten voldoen.
+
Voor schepen voor beroepsmatig gebruik met een lengte tussen de 20 en 40 meter bestaat sinds 1 juli 2009 een speciaal [[vaarbewijs]]: het beperkt groot vaarbewijs. Om dit vaarbewijs te behalen moet je drie jaar vaartijd (3x 180 dagen) aan kunnen tonen. Omdat de [[Ebenhaëzer]] een pleziervaartuig is hoeft een schipper op de Ebenhaëzer niet in het bezit te zijn van dit vaarbewijs. Omdat de Ebenhaëzer langer is dan 25 meter moet de schipper wel in het bezit zijn van een Groot Pleziervaarbewijs (GPb). Voor het behalen van het GPb bestaan geen verplichte vaardagen, maar wel een theorie- en praktijkexamen.
  
 
[[Categorie:Regelingen]]
 
[[Categorie:Regelingen]]

Huidige versie van 21 aug 2016 om 15:33

Voor schepen voor beroepsmatig gebruik met een lengte tussen de 20 en 40 meter bestaat sinds 1 juli 2009 een speciaal vaarbewijs: het beperkt groot vaarbewijs. Om dit vaarbewijs te behalen moet je drie jaar vaartijd (3x 180 dagen) aan kunnen tonen. Omdat de Ebenhaëzer een pleziervaartuig is hoeft een schipper op de Ebenhaëzer niet in het bezit te zijn van dit vaarbewijs. Omdat de Ebenhaëzer langer is dan 25 meter moet de schipper wel in het bezit zijn van een Groot Pleziervaarbewijs (GPb). Voor het behalen van het GPb bestaan geen verplichte vaardagen, maar wel een theorie- en praktijkexamen.