Akkrum

Uit EurosWiki
Versie door Fkruisselbrink (overleg | bijdragen) op 16 okt 2007 om 13:19 (windguru link Almere veranderd in Sneekermeer)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Plaats in Friesland waar de lasers, Jonkie en Raaskal hun thuishaven hebben. Vaak worden intro's en instructieweken vanuit Akkrum gehouden.

Reisinformatie

Om in Akkrum te komen met de trein neem je vanaf Enschede Centraal de stoptrein naar Zwolle om 17 minuten na heel (op vrijdag uiterlijk 23:17). Vanaf station Drienerlo kun je om 22 minuten na heel dezelfde trein nemen. Op station Zwolle heb je dan 23 minuten om aan de overkant van het perron in het achterste deel van de intercity naar Leeuwarden te stappen (voorste deel gaat naar Groningen). Let op! In de spits kan het zijn dat de trein naar Leeuwarden niet achter de trein naar Groningen staat, maar daar tegenover, oftewel op het perron waar je zojuist uitgestapt was (perron 5). Akkrum is vanaf Zwolle het vijfde station. De totale treinreis (zonder eventuele vertragingen) duurt 2:22. Gebruikelijk is om de trein van 19:17 vanaf Centraal te nemen en dus om 21:39 in Akkrum aan te komen.

Om vanaf het station naar de haven te komen, moet je ongeveer 20 minuten lopen. Uit het station loop je naar rechts een meter of 200 langs het spoor. Als je dan op een T-splitsing uit komt ga je linksaf, nu loop je Akkrum in. Loop door en ga door een soort winkelstraatje (hier kunnen geen auto’s in want de normale weg buigt af. Loop langs de Rabobank (pingelegenheid!) en het postkantoor. Loop nog 3 minuten door. Vlak voor de ophaalbrug (herhaal: voor de ophaalbrug), ga je links af. Dan zie je de jachthaven “Tusken de Marren” liggen. Dit is de makkelijk uit te leggen route, die echter niet overeenkomt met de route die meestal gelopen wordt. Daarvoor moet je na de Rabobank op de Y-splitsing links (kerk aan je rechterhand houden). Dan de eerste straat links, over de ophaal brug rechts. De weg buigt nu naar links af en eindigt in een T-splitsing. Hier rechts afgaan. Nu rechtdoor lopen en dan ben je bij de jachthaven

Alternatief via Deventer

Een alternatieve reisroute is niet met de stoptrein naar Zwolle te reizen, maar om vanaf Enschede Centraal danwel Hengelo de intercity naar Deventer te pakken, aldaar over te stappen op de intercity naar Zwolle en dan de oorspronkelijke weg te vervolgen. In plaats van vertrek 17 minuten over het hele uur kun je nu om 27 minuten over het hele uur vertrekken om nog steeds op dezelfde tijd in Akkrum aan te komen.

Voordeel is 10 minuten kortere reistijd en de mogelijkheid je vriendjes die de 17-over trein wel gehaald hebben vanaf Zwolle alsnog tegen te komen. Nadeel van deze route is dat je in plaats van één ruime overstap je nu twee krappe overstappen hebt van ongeveer 5 minuten. (en de trein Zwolle-Leeuwarden stopt maar 1x per uur in Akkrum, een beetje vertraging zorgt dat je meteen een uur later bent)


Een topsnackbar in het dorp is Smik en Smak.Wind- en weersverwachting voor Akkrum