ALV: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
k
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Algemene Leden Vergadering. Is het over het algemeen een gezellig vergaderingsfeest waarbij voldoende gezeurd wordt. Het moment om te laten zien dat je [[ouwelul]] bent. Ongeacht het aantal agendapunten duurt het altijd tot 1 uur 's nachts.
+
'''ALV''' is een afkorting van '''A'''lgemene '''L'''eden '''V'''ergadering. Het is over het algemeen een gezellig vergaderingsfeest waarbij voldoende gezeurd wordt. Het moment om te laten zien dat je [[ouwelul]] bent. Ongeacht het aantal agendapunten duurt een "normale" ALV altijd tot minimaal 1 uur 's nachts.
  
Traditioneel worden ALV's tweemaal per jaar gehouden. Tijdens de voorjaars ALV worden de [[klusverslag|klusverslagen]] van de afgelopen winter gepresenteerd evenals de halfjaarscijfers. De najaars ALV wordt meestal opgesplitst in twee delen vanwege het grote aantal vergaderpunten. Vaste onderdelen zijn de financiële jaarcijfers, het secretarieel jaarverslag en de bestuurswissel.
+
Traditioneel worden ALV's tweemaal per jaar gehouden. Tijdens de [[Voorjaars ALV]] worden de [[klusverslag|klusverslagen]] van de afgelopen winter gepresenteerd evenals de halfjaarscijfers. De [[Najaars ALV]] wordt meestal opgesplitst in twee delen vanwege het grote aantal vergaderpunten. Vaste onderdelen zijn de financiële jaarcijfers, het secretarieel jaarverslag en de bestuurswissel.
  
 
Voor velen het minst favoriete discussiepunt zijn de financiële cijfers, voor (oud-)[[penningmeester|penningmeesters]] en een selecte groep anderen juist het hoogtepunt van het jaar.
 
Voor velen het minst favoriete discussiepunt zijn de financiële cijfers, voor (oud-)[[penningmeester|penningmeesters]] en een selecte groep anderen juist het hoogtepunt van het jaar.
ALV's kunnen onbeperkt gerekt worden door het noemen van het kernwoord [[OLV]].
+
ALV's kunnen onbeperkt gerekt worden door het noemen van enkele kernwoorden, zoals [[OLV]].
[[Categorie:Woordenboek]]
+
 
 +
[[Categorie:Vereniging algemeen]]

Huidige versie van 25 okt 2007 om 14:37

ALV is een afkorting van Algemene Leden Vergadering. Het is over het algemeen een gezellig vergaderingsfeest waarbij voldoende gezeurd wordt. Het moment om te laten zien dat je ouwelul bent. Ongeacht het aantal agendapunten duurt een "normale" ALV altijd tot minimaal 1 uur 's nachts.

Traditioneel worden ALV's tweemaal per jaar gehouden. Tijdens de Voorjaars ALV worden de klusverslagen van de afgelopen winter gepresenteerd evenals de halfjaarscijfers. De Najaars ALV wordt meestal opgesplitst in twee delen vanwege het grote aantal vergaderpunten. Vaste onderdelen zijn de financiële jaarcijfers, het secretarieel jaarverslag en de bestuurswissel.

Voor velen het minst favoriete discussiepunt zijn de financiële cijfers, voor (oud-)penningmeesters en een selecte groep anderen juist het hoogtepunt van het jaar. ALV's kunnen onbeperkt gerekt worden door het noemen van enkele kernwoorden, zoals OLV.