Bouwploegen

Het onderhouden en nieuw bouwen van de Eurosvloot wordt gedaan door de vereniging zelf. Dit onderhoud wordt gedaan door de klusgroep, die onder leiding staat van een ervaren klusser, die weet wat er aan de boten moet gebeuren.
Er wordt door een bouwploeg één tot meerdere avonden per week gebouwd, je hoeft dus niet zoveel tijd kwijt te zijn als je in een bouwploeg zit. Het leuke van een bouwploeg is dat je leert hoe je een boot moet onderhouden of bouwen, dat je veel met andere Eurosleden omgaat en dat je na het klussen de gelegenheid hebt om met andere Eurosleden te genieten van chips, Euros-nieuwtjes, -verhalen, en de After-klus-borrel.

De bouwploegen, die bezig zijn met het onderhoud doen dit alleen in de winter (november tot en met maart), de bouwploegen, die nieuw bouwen zijn het hele jaar, behalve de zomervakantie aan het bouwen. Wil je meer informatie over het onderhoud of bouwen van de schepen van Euros, bel dan eens met de materiaalcommisaris (zie colofon), of stuur een mailtje naar matco@euros.nl.

Natuurlijk is er ook nog het onderhoud van de Ebenhaëzer, dit wordt in principe gedaan door leden van het schipperscollege. Het wordt echter zeer gewaardeerd als ook niet schipperscollegeleden eens een handje helpen bij het onderhoud van ons vlaggenschip. Wil je een keer komen klussen aan de Ebenhaëzer, mail dan eens naar sc@euros.nl. Je bent van harte welkom.

Euros heeft de volgende bouwploegen: